Sobotní velmi chutný oběd III.

20. července 2013 v 14:21 | Karla |  V KUCHYNI
Dnes se chci s vámi podělit opět o velmi, velmi, aspoň tedy pro mě a moji rodinu, chutné jídlo.

Měla jsem na něj chuť již téměř měsíc, ale prvně nebyla kapusta a potom jsem měla děti na táboře. A já vařím nejradši pro nás všechny. Dnes nás bylo dokonce víc, přijela kamarádka s dětmi, takže jsem vařila opravdu hodně a s láskou.
Naplánovala jsem si kapustové karbenátky s novými brambůrkami, knedlíčkovou polévku a nějakou dobrou buchtu s červeným rybízem.

Kapustu jsem sehnala velmi pěknou u našeho zelináře, moje bohužel ještě nedorostla patřičných rozměrů, mleté maso vepřové a hovězí jsem zakoupila u steinhausera, taktéž hovězí žebra na vývar, brambůrky jsem si nakopala na zahrádce a zeleninu do polévky také. Materiál na játrové knedlíčky jsem dostala od táty Mrkající. No a červený rybíz mi natrhaly děti.

Kapustové karbenátky miluji. Kdysi dávno je dělávala moje babičky, vždycky aspoň dva takové ty bílé vandlíky na zadělávání těsta. Teď už je dělá moje máma a já.
Recept zná určitě každý.
Kapustu uvařím, tyčovým mixerem rozmixuji, přidám maso, vajíčka, strouhanku, česnek, sůl a pepř. Placičky obalím ve vajíčku a strouhance a smažím ve friťáku. Jsou nadýchané, nádherně voní i chutnají.
Naše domácí brambůrky dobře omyji, rozpůlím a vařím i se slupkou. Je to úžasná delikatesa.
Do hovězího vývaru jsem mimo tradiční zeleniny nakrájela kedlubnu a stroužky česneku a nať celeru. Zavařila knedlíčky, přidala trošku nudlí, dochutila pažitkou a bylo hotovo.

Recept na buchtu s rybízem jsem vybírala trošku dýl a nakonec jsem si nakombinovala více receptů najednou, ale výsledek byl skvostný.
Vyšlehala jsem 150 g HERY a 150 g másla s 300 g cukru a jedním vanilkovým cukrem, přidala jsem 5 vajíček, 320 g hladké mouky, 100 g strouhaného kokosu, půl kypřícího prášku a 2dl mléka. Vylila na plech vyložený pečícím papírem, posypala červeným rybízem a zasypala drobenkou a hodně moc drobenkou. Tu jsem udělala z 200 g cukru, 100 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 100 g sádla a 100 g másla. Byla málo sypká, tak jsem ještě přidala mouku i cukr podle potřeby. Možná mi ujela ruka se sádlem.

Sádlo mám ráda, znáte to: "samý sádlo, samý sádlo, to je ale mazaná rodina" Usmívající se.

Všechno to velmi dobře vonělo i chutnalo a pro zdraví jsem ještě přidala nakrájené rajčátka a okurky ze zahrádky.

Vím, že to už možná zní trapně, ale opět nemám žádné fotografie, já to nestihala a když jsem poprosila syny, aby mi jídlo nafotili na své mobily, bylo mi řečeno, že je mají opět vybité.
Ať žijí mobilní telefony a úžasné hry Křičící. Berou mě čerti, když je vidím s telefonem v ruce.

Tak snad příště.


Mějte krásný víkend Usmívající se
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 20. července 2013 v 16:40 | Reagovat

Kapustové karbanátky mám moc ráda, jsou pěkně vláčné. A rybízová buchta je taky jedinečná. :-)

2 pavel pavel | Web | 20. července 2013 v 22:30 | Reagovat

Taky je mám rád, ale bez masa. :)

3 Vendy Vendy | Web | 21. července 2013 v 23:13 | Reagovat

Kapustové karbenátky jsem nejedla už pěkně dlouho! Ale věřím, že byly chutné a nové brambůrky k tomu, parádní obídek.
Rybízový koláč vypadá slibně, samý sádlo mě pobavilo (čmeldové, ne?), ale fakt je, že sádlo je zdravější než máslo a stoprocentně zdravější než rostlinné utrejchy, tedy tuky.
(sádlo je prý dobrý do buchet, tedy do těch kynutých, jsou pak jemnější a vláčnější a vůbec nejsou cítit sádlem).
Pěkný den!
(Asi bude nejlepší, koupit si nějaký digitál. Na děti se spoléhat nedá...)

4 karlaprazakova karlaprazakova | 24. července 2013 v 18:55 | Reagovat

[1]: Díky, bylo to opravdu moc dobré :-)

[2]: Mám ráda také bezmasou variantu, ale jsem všežravec :-)

[3]: Díky, byl to opravdu velmi dobrý oběd. Máš pravdu, čmeldové, oblíbený večerníček. Sádlo u nás vede odjakživa a hlavně domácí, takže opravdu chutné. Také ho dávám i do buchet.
Příště to vyfotím svým mobilem, jen se musím od dětí naučit, jak to dostat do počítače :-)
Pěkný den.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


Nekopírujte mé texty a fotografie.